JÁKI RÁCZ MAJOR

Jákon, a Rácz majorban működik családi gazdaságunk 1993 óta. Állattartással és növénytermesztéssel foglalkozunk, de a termékek feldolgozása, tejtermékek és húsáruk készítése is egyre nagyobb teret hódít mindennapjainkban.

A RÁCZ MAJORRÓL

2010-ben kezdtük el a tejet feldolgozni, kis üzemünkben mindenféle tejtermék készül, a különféle sajtoktól, a túrón, tejfölön keresztül, egészen a joghurtig, sajtkrémig.
Ezek mellett kezdtünk el foglalkozni a füstölt húsok, majd a feldolgozott húsáruk készítésével is. A magyar ízlés különösen szereti a hagyományos füstön készült kolbászt, sonkát, szalonnát, de egy piaci rést is szerettünk volna kitölteni azzal, hogy olyan húskészítményeket is gyártunk, amit a megyében nagyon kevesen. Így vásárolható nálunk virsli, debreceni, parizer, kenőmájas is.
Erősségünk abban rejlik,hogy a teljes folyamat – az állat születésétől kezdve a késztermékig – a mi irányításunk alatt zajlik. Mi neveljük az állatokat, saját takarmányt kapnak, majd a feldolgozást is magunk végezzük.
A család szinte összes tagja agrármérnök végzettséggel rendelkezik, így a mezőgazdaság szeretetén túl a szakértelem is benne van munkánkban.
Hagyományos eljárással dolgozunk, a lehető legkevesebb feldolgozási folyamaton mennek keresztül termékeink, így eredeti ízeket kapunk. Ennek hátránya, hogy nem tudunk hónapokig eltartható élelmiszereket készíteni, mely nem is célunk.
A közvetlen értékesítést preferáljuk, szeretünk vevőinkkel közvetlenül találkozni, így a termelői piacokon és kistermelői boltunkban régóta visszatérő vendégkörünk van.
Soha nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy teljes értékű élelmiszert fogyasszunk! Ennek napjainkban talán még nagyobb aktualitása van. Ha nálunk vásárol, garantáljuk a jó minőséget.

Csapatunk

A Jáki Rácz Major kollégái, hamarosan!